Ugdytinių maitinimas

Ugdytiniai maitinami 4 kartus per dieną: pusryčiai, priešpiečiai, pietūs ir vakarienė (specialiojo ugdymo savaitinėje grupėje – naktipiečiai).
Maitinimas vyksta pagal sudarytą grafiką, iškabintą skelbimų lentoje.
Maistas gaminamas įvairus, pagal sveikatos ir maitinimo organizavimo specialistės sudarytą ir direktorės patvirtintą vaikų maitinimo penkiolikos dienų meniu. Maistas visada šviežias, kasdien gaminamas lopšelio-darželio virtuvėje.
Vaikai valgo savo grupėse.
Tėvai gali rinktis maitinimų skaičių – visus tris, pusryčius ir pietus, pietus ir vakarienę arba tik pietus.
Plačiau žiūrėti priede Vaiko maitinimo normos.
 
Užmokesčio už vaiko išlaikymą nustatymo tvarkos aprašas
 
 
Vaiko maitinimo normos
 
Nuo 2015 m. rugsėjo 1 d. Vilkaviškio rajono tarybos 2015 m. rugpjūčio   28 d. sprendimu Nr. B-TS-117 nustatyta vaiko dienos maitinimo norma:
 
  1. lopšelio grupėse (nuo 1 m. iki 3 m.):

            1.1. už vieną maitinimą – 0,92 EUR (pietūs);

1.2. už du maitinimus – 1,38 EUR (pusryčiai ir pietūs arba pietūs ir vakarienė);

1.3. už tris maitinimus – 1,84 EUR (pusryčiai, pietūs, vakarienė);

 

 

  1. darželio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse (nuo 3 m. iki 6-7 m.):

2.1. už vieną maitinimą – 0,98 EUR (pietūs);

2.2. už du maitinimus – 1,47 EUR (pusryčiai ir pietūs arba pietūs ir vakarienė);

2.3. už tris maitinimus – 1,96 EUR (pusryčiai, pietūs, vakarienė);

 

 

  1. savaitinėse specialiojo ugdymo grupėse (nuo 3 m. iki 6-7 m.):

3.1. už vieną maitinimą – 0,98 EUR (pietūs);

3.2. už du maitinimus – 1,47 EUR (pusryčiai ir pietūs arba pietūs ir vakarienė);

  3.3. už tris maitinimus – 1,96 EUR (pusryčiai, pietūs, vakarienė);

  3.4. už keturis maitinimus – 2,25 EUR (pusryčiai, pietūs, vakarienė, naktipiečiai (antra vakarienė).

 

 

 

 

 

 


 
 

15 dienų darželio meniu

 

I SAVAITĖS MENIU

PIRMADIENIS

PUSRYČIAI

Virtas kiaušinis su majonezu ir žaliais žirneliais.

Duona su sviestu.

Žalioji arbata.

PRIEŠPIEČIAI

Jogurtas.

PIETŪS

Džiovintų vaisių kompotas.

Raugintų kopūstų sriuba. Duona.

Ryžių, morkų troškinys su mėsa. Marinuoti agurkai.

VAKARIENĖ

Varškės apkepas su razinomis.

Kmynų arbata. Obuolys.

ANTRADIENIS

PUSRYČIAI

Kukurūzų kruopų košė.

Batonas su sviestu. Sūrio lazdelė.

Vaisinė arbata.

PRIEŠPIEČIAI

Obuolys.

PIETŪS

Apelsinų gėrimas.

Perlinių kruopų sriuba. Duona.

Troškinti karališki balandėliai .Virtos bulvės. Pomidorai.

VAKARIENĖ

Kepti virtų bulvių blyneliai su varške. Kakava su pienu.

TREČIADIENIS

PUSRYČIAI

Grikių kruopų košė.

Batonas su medumi.

Vaisinė arbata.

PRIEŠPIEČIAI

Vynuogės.

PIETŪS

Kriaušių kompotas.

Pupelių- šviežių kopūstų sriuba. Duona.

Žuvies šnicelis. Bulvių košė.

Burokėlių salotos.

VAKARIENĖ

Mieliniai blynai su uogiene.

Citrinų arbata.

KETVIRTADIENIS

PUSRYČIAI

Avižinių dribsnių košė.

Batonas su sviestu.

Kmynų arbata.

PRIEŠPIEČIAI

Tarkuotos morkos su cukrumi.

PIETŪS

Sultys.

Rūgštynių sriuba. Duona.

Paukštienos kotletas. Virtos bulvės. Pekino kopūstų, apelsinų, obuolių, kivių salotos.

VAKARIENĖ

Pieniška makaronų sriuba.

Sumuštinis su desertiniu sūriu.

PENKTADIENIS

PUSRYČIAI

Manų košė su uogiene.

Sumuštinis su daktariška dešra.

Vaisinė arbata.

PRIEŠPIEČIAI

Kriaušė.

PIETŪS

Sultys.

Lietuviški šaltibarščiai. Virtos bulvės.

Maltos mėsos kepsnys su sūriu. Virti ryžiai.

Morkų, česnakų salotos.

VAKARIENĖ

Bulvių plokštainis. Kakava su pienu.

Suderinta:

Marijampolės VSC

2014-01-31

Valgiaraščio vertinimo pažyma Nr.2

 

II SAVAITĖS MENIU

PIRMADIENIS

PUSRYČIAI

Penkių grūdų dribsnių košė.

Sumuštinis su fermentiniu sūriu.

Arbata su uogiene.

PRIEŠPIEČIAI

Apelsinas.

PIETŪS

Obuolių kompotas.

Ryžių pomidorinė sriuba. Duona.

Kiaulienos kotletas su morkų įdaru. Bulvių košė.

Pomidorų, šviežių agurkų, porų salotos.

VAKARIENĖ

Daržovių troškinys su dešra .Duona.

Kakava su pienu.

ANTRADIENIS

PUSRYČIAI

Omletas.

Duona su sviestu.

Mėtų arbata.

PRIEŠPIEČIAI

Sūrio lazdelė.

PIETŪS

Sultys.

Špinatų sriuba. Duona.

Kiaulienos šnicelis. Virti grikiai. Blanširuotos

daržovės su pieno padažu.

VAKARIENĖ

Pieniškos dešrelės. Švieži agurkai.Bandelė.

Kakava su pienu.

TREČIADIENIS

PUSRYČIAI

Grikių kruopų košė.

Sumuštinis su varškės sūriu.

Arbata su citrina.

PRIEŠPIEČIAI

Persikas.

PIETŪS

Sultys.

Žirnių sriuba. Duona.

Ryžių, daržovių troškinys su vištiena .

Švieži pomidorai.

VAKARIENĖ

Virti varškėčiai su saldžiu padažu.

 Kakava su pienu.

KETVIRTADIENIS

PUSRYČIAI

Miežinių kruopų košė.

Batonas su medumi.

Kmynų arbata.

PRIEŠPIEČIAI

Kivis.

PIETŪS

Sultys.

Agurkinė sriuba.

Virtų bulvių cepelinai.

Šviežių kopūstų, morkų salotos.

VAKARIENĖ

Pieniška makaronų sriuba.

Sumuštinis su daktariška dešra.

PENKTADIENIS

PUSRYČIAI

Manų košė su cinamonu.

Sumuštinis su tepamu sūreliu.

Kakava su pienu.

PRIEŠPIEČIAI

Bananas.

PIETŪS

Sultys.

Daržovių sriuba su makaronais. Duona.

Kepta žuvis. Virtos bulvės. Burokėlių, konservuotų žirnelių salotos.

VAKARIENĖ

Bulvių piršteliai.

Vaisinė arbata. Sausainis.

Suderinta:

Marijampolės VSC

2014-01-31

Valgiaraščio vertinimo pažyma Nr.2

 

 

 

   

III SAVAITĖS MENIU

PIRMADIENIS

PUSRYČIAI

Virtas kiaušinis.

Duona su sviestu ir česnaku.

Arbata su citrina.

PRIEŠPIEČIAI

Mandarinas.

PIETŪS

Obuolių, razinų kompotas.

Žirnių, perlinių kruopų sriuba. Duona.

Troškinti kopūstai su mėsa. Virtos bulvės.

Pomidorai.

VAKARIENĖ

Bulvių, morkų košė su daktariška dešra.

Kefyras.

ANTRADIENIS

PUSRYČIAI

Miežinių kruopų košė.

Batonas su sviestu.

Arbata su medumi.

PRIEŠPIEČIAI

Jogurtas.

PIETŪS

Kriaušių kompotas.

Marinuotų burokėlių, pupelių sriuba. Duona.

Žuvies kepsnys. Virtos bulvės. Morkų, žirnelių, marinuotų agurkų salotos.

VAKARIENĖ

Mieliniai blynai su uogiene.

Pienas.

TREČIADIENIS

PUSRYČIAI

Avižinių dribsnių košė.

Sumuštinis su desertiniu sūriu.

Mėtų arbata.

PRIEŠPIEČIAI

Vynuogės.

PIETŪS

Sultys.

Makaronų sriuba. Duona.

Troškintas paukštienos kotletas .Virtos bulvės.

Pekino kopūstų ,šviežių agurkų salotos.

VAKARIENĖ

Pieniška ryžių sriuba.

Duona su sviestu. Meduolis.

KETVIRTADIENIS

PUSRYČIAI

Ryžių košė.

Sumuštinis su daktariška dešra.

Vaisinė arbata.

PRIEŠPIEČIAI

Bananas.

PIETŪS

Sultys.

Perlinių kruopų sriuba. Duona.

Keptas kiaulienos kepsnys su sūriu. Virtos bulvės. Šviežių kopūstų, morkų salotos.

VAKARIENĖ

Bulvių plokštainis.

Kakava su pienu.

PENKTADIENIS

PUSRYČIAI

Pieniškos dešrelės. Duona.

Burokėlių, obuolių salotos.

Vaisinė arbata.

PRIEŠPIEČIAI

Sultys.

PIETŪS

Vaisinė sriuba. Bandelė.

Vaikiški balandėliai su troškintais kopūstais. Bulvių košė.

VAKARIENĖ

Varškės skryliai su saldžiu padažu.

Vaisinė Arbata. Bananas.

 

Suderinta:

Marijampolės VSC

2014-01-31

Valgiaraščio vertinimo pažyma Nr.2

 

 

 

* Specialiojo ugdymo savaitinių grupių naktipiečiai į bendrą meniu neįtraukti.